A tésztához a vajat, a vizet, a cukrot és a sót egy lábasban forrásig hevítjük, majd közepes lángon belekeverjük a lisztet. Még egy percig keverjük (reszteljük), majd levesszük a tűzről, és egyesével belekeverjük a tojásokat.
A masszát sima csöves habzsákba kanalazzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fél diónyi halmokat nyomunk belőle, majd megspricceljük vízzel a halmocskákat (legalább 70 db-nak kell lennie a 30 cm-es magasságú torony felépítéséhez).
200 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük, addig, amíg szépen feljönnek a fánkocskák, majd a sütő hőmérsékletét 170 fokra csökkentjük, és további 5 percig szikkasztjuk őket (a sütőből kivéve, így nem fognak összeesni).
A krémhez botmixerrel pürésítjük a málnát, majd hozzákeverjük a cukrot, a kemény habbá vert tejszínt, végül a 2 dl vízben megduzzasztott, majd mikróban megmelegített zselatint. Néhány percig dermedni hagyjuk, majd sima csöves habzsákba töltjük.
A kisült, kihűlt fánkok alját egy fakanál nyelével kilyukasztjuk és a nyomózsákból megtöltjük őket a krémmel.
Az összeillesztéshez az első 30 dkg cukrot egy vastag falú edényben aranybarnára olvasztjuk, és karamellt készítünk belőle.
A tortatálra elkezdjük felépíteni a tornyot. Az alsó sorban elhelyezzük a 28 cm–es tortakarikát sablonként használva az első 15-18 db fánkhoz. A többi fánk alját a karamellbe mártjuk, majd kúp formában az alap körül egymásra rétegezzük.
A fánkok közé elhelyezzük a díszítésre szánt málnaszemeket és az esetlegesen megmaradt krémet.Megolvasztjuk a maradék cukrot. Megvárjuk, amíg egy kicsit kihűl, majd villával elkezdünk belőle szálakat húzni, és a kúp köré tekerni őket.