Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ide süss! László monarchia tortája

default user icon

Hozzávalók

  • A Sacher-tortához:
  • 8 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 1 dl rum
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • A Red Velvet tortához:
  • 7 db tojás
  • 23 dkg cukor
  • Piros ételfesték (gél állagú)
  • 7 ek olaj
  • 1 ek kakaópor
  • 1 pohár kefir
  • 1 csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek ecet
  • Az ibolya tortához:
  • 4 db tojás
  • 13 dkg cukor
  • 2 ek olaj
  • 14 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek ecet
  • 2 ek víz
  • A krémekhez összesen:
  • 2 csomag lapzselatin
  • 50 dkg fehér csokoládé
  • 6 dl tejszín
  • 75 dkg mascarpone
  • 1,5 dl ibolyaszörp
  • A fondanthoz és a díszítéshez:
  • 2,5 kg fehér fondant
  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 üveg Ibolya pezsgő
  • Ehető virág (ibolya)

Elkészítés

    1. A Sacher-tortához szétválasztjuk a tojásokat, a sárgákat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a rumot. Az étcsokoládét és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgás keverékhez. A lisztet beleszitáljuk a tálba és nagy mozdulatokkal átkeverjük. Beleüntjük a tortaformába és kb. 1 óráig sütjük.
    2. A Red Velvet tortához a tojást kihabosítjuk a cukorral. Ezután hozzáadjuk kanalanként az ételfestéket, az olajat és beleszitáljuk a kakaóport. A kefírt elkeverjük a sóval, majd egy spatula segítségével kisebb adagokban a tojásos masszába forgatjuk, végül több részletben beleforgatjuk az átszitált lisztet is. A szódabikarbonát felpezsegtetjük az ecetben, majd elkeverjük a masszába.Formába tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. A sütőből kivéve egy rövid ideig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, lehúzzuk az aljáról a papírt, és rácsra téve teljesen kihűtjük.
    3. Az ibolya tortához tortához a tojást kihabosítjuk a cukorral. Ezután hozzáadjuk kanalanként az olajat, végül több részletben beleforgatjuk az átszitált lisztet is. A szódabikarbonát felpezsegtetjük az ecetben és vízben, majd elkeverjük a masszában. Formába tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. A sütőből kivéve egy rövid ideig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, lehúzzuk az aljáról a papírt, és rácsra téve teljesen kihűtjük.
    4. Beáztatjuk a lapzselatint. A krémhez a fehércsokit felolvasztjuk vízgőz felett, majd hagyjuk kicsit kihűlni. A tejszínhabot felverjük, belekeverjük a lapzselatint, majd hozzákeverjük a mascarpone krémhez, és beleforgatjuk a fehércsokit is. Hozzáadjuk az ibolyaszörpöt.
    5. A tortákat betöltjük a mascarpone krémmel, majd fehér fondanttal bevonjuk a tortákat.

    IDE SÜSS! GABI MEZTELEN TORTÁJA>>> 

    FINANCIER-MADELEINE IDE SÜSS! MARIANNTÓL>>> 

    LAGZIS BARACK IDE SÜSS! MARIANNTÓL>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3/Ide Süss!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin