Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Kriszti angol reggelije

MME MME
90 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 18 db tojás
  • 75 dkg cukor
  • 21 ek napraforgó olaj
  • 75 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • A lemon curdhöz:
  • 22 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 4 db citrom leve
  • 2 db citrom héja
  • 2 db tojás
  • A krémhez:
  • 51 dkg vaj
  • 45 dkg fehércsoki (olvasztott)
  • 9 ek lemon curd
  • 75 dkg mascarpone
  • Por állagú ételfesték (sárga, barna, piros, zöld, fekete)

Elkészítés

  1. A piskótához a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, ha elkevertük hozzászitáljuk a lisztet, a tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a masszához. Hozzákeverjük a sütőport is. 180 fokon 35 percig sütjük.
  2. A lemon curdhöz a hozzávalókat elkezdjük vízgőz fölött összeolvasztani figyelve, hogy ne legyen belőle tojásrántotta. Az elegyet addig kell melegteni, amíg belenyúlva meg nem csípi a hőfoka az ujjunkat.
  3. A krémhez a hozzávalókat üstben kihabosítjuk.

IDE SÜSS! ERIKA MATCHA TEÁS ÉS NARANCSOS SZERENCSESÜTIJEI>>> 

IDE SÜSS! SZANDRA SZERELMES FLANJA>>> 

IDE SÜSS! ANITA SZÁMTORTÁJA>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat 3 / Ide süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss