Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Gyümölcsös ombre torta Leától

MME MME
120 perc
mester
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 dl tojásfehérje
  • 64 dkg porcukor
  • 36 dkg vaj
  • 2 db narancs
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg mandulaliszt
  • 1 dkg sütőpor
  • A túró töltelékhez:
  • 1 dkg lap zselatin
  • 6 dl tejszín
  • 75 dkg túró
  • 3 db citrom
  • 20 dkg cukor
  • 3 rúd vanília
  • A bevonathoz:
  • 38,5 dkg cukor
  • 0,6 dl víz
  • 2 ek kukoricaszirup
  • 6 db tojásfehérje
  • 1 rúd vanília
  • friss menta
  • ételfesték (lila)
  • A gyümölcsök:
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg ribizli
  • 20 dkg meggybefőtt
  • 20 dkg kék áfonya
  • 20 dkg fekete szeder

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, addig egy másik tálban a porcukrot habosra keverjük a vajjal, és a narancsok levével és a héjával ízesítjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a mandulalisztet a bennük elkevert sütőporral, majd nagy mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjét, hogy ezzel lazítsuk a tésztát. 180 fokon 30 percig sütjük.
  2. A töltelékhez a lapzselatint vízbe áztatjuk. A tejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a túró egyik felét. Nagy mozdulatokkal elkeverjük a masszát, hogy habos maradjon. A citromokból kifacsart levet felmelegítjük, majd a zselatint hozzáadjuk és felolvasztjuk benne. Turmixszal pürésítjük (ha kell). Hozzáadjuk a cukorral elkevert túró másik feléhez és ízesítjük a vaníliával. Az ízesített túrót összekeverjük a habos túróval.
  3. A bevonathoz a cukorból, a vízből és a kukoricaszirupból cukorszirupot főzünk, vagyis 120 fokig hevítjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét és a mentát. A cukorszirupot szép lassan hozzácsepegtetjük a tojásfehérjéhez, és az így kapott habbal fogjuk bevonni a tortát. 3 részre választjuk a habot és 3 féle lila színnel színezzük az ombre hatás kedvéért.
  4. A kisült piskótát kiszúrjuk, és 3 tortalapot vágunk ki belőle. Betöltjük a rétegeket a túrókrémmel és a friss gyümölcsökkel. Ha felépítettük a tortát, a színezett bevonattal, lentről sötétedve bevonjuk a torta külsejét és spatulával egyenesre húzzuk, hogy közben elkeveredjenek a színek, és átmenetes legyen az oldala. A tetejét gyümölcsökkel díszítjük. 

    Még több Ide süss! recept >>> 

    Videó: EKLER FÁNK Ide süss! Gergőtől >>> 

    Videó: brownie Ide süss! Dusánkától >>> 

    Videó: Csokis kosárkák Ide Süss Ildikótól >>> 

    Videó: Créme brulée Ide süss Ágitól >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss