A pisztácia morzsához a hámozott pisztáciát és a kókuszt cutterben összeaprítjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a lisztet és teljesen összedolgozzuk. Sütőpapírra kiterítjük és 180 fokon 8-10 perc alatt kisütjük. Hagyjuk kihűlni, majd apró morzsává törjük.
A tápiókagyöngyöket egy nagy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a vizet és a citrom héját. Hagyjuk 15 percig ázni. Ha a gyöngyök felszívták a vizet, hozzáadjuk a kókusztejet és közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük a gyöngyöket, amíg áttetszőek nem lesznek.
Ezt követően levesszük a tűzhelyről. Kivesszük az egész vaníliát és a citromhéjakat, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük amíg fel nem oldódik. Hozzáadjuk a kardamom magokat is, hogy beleázzon az ízük
A karamellizált ananászhoz az ananászt meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. Serpenyőben alacsony lángon összepirítjuk a mézben, hozzáadjuk a lime levét és a lereszelt gyömbért. Egy csipet sóval egyensúlyozzuk ki az ízeket.
Félbe vágott kókuszdióba halmozzuk a tápiókapudingot, majd a tetejére szedünk a karamellizált ananászból. Meghintjük pisztáciamorzsával. Végezetül étcsoki forgáccsal, tört pisztáciával és kókusz chipsszel díszítjük.