Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ide Süss! Gabi MADELEINEJEI ÉS FINANCIEREI

default user icon

Hozzávalók

  • A Madeleine-hoz:
  • 12 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 mk méz
  • 1 db citrom reszelt héja
  • friss kakukkfű
  • 12 dkg finom liszt
  • 1/4 mk sütőpor
  • 1 csipet só
  • A financier-hoz:
  • 14 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 3 dkg kristálycukor
  • 8 dkg mandula liszt
  • 5 dkg finom liszt
  • 130 g tojásfehérje (kb. 4 tojás)
  • vanília kivonat vagy vanília mag
  • 1,5 dkg kakaó
  •  A karamelizált mogyoróhoz:
  • 15 dkg mogyoró
  • 30 g víz
  • 5 dkg cukor
  •  
  •  

Elkészítés

    1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
    2. A vajat felolvasztjuk amíg mély aranyszínű, dióillatú lesz. A tojásokat porcukorral és mézzel habosra keverjük, a citrom héját a tojáshabba reszeljük, hozzáadjuk a kakukkfüvet. Beleforgatjuk a lisztet, sütőport, sót a végén olvasztott vajat.
    3. Kivajazott, kilisztezett formát 2/3-ig megtöltjük. 10-12 percig sütjük.
    4. A financier-hoz először a mogyorót 10 percre sütőbe tesszük. A vizet és a cukrot főzzük 118 fokig, hozzáadjuk a megtisztított mogyorót, levesszük a tűzről, elkeverjük, majd visszatesszük az alacsony lángra, amíg a cukor karamellizálódik. Sütőpapírra terítjük.
    5.  Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
    6. A vajat felolvasztjuk, amíg mély aranyszínű, dióillatú lesz. A száraz alapanyagokat hozzáadjuk a vajhoz, belekeverjük a fehérjét. Formába töltjük, a tetejét megszórjuk felaprított mogyoróval. 180 fokon 12-15 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin