Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ide Süss! Gabi lávasütije

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg csokoládé (min. 54%)
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 db tojás sárgája
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó
  • 2 dkg porcukor
  • 2 ek narancslikőr
  • 1 dkg vaj (a kenéshez)
  •  
  • PASSION FRUIT ESPUMA
  • 40 dkg passion fruit püré
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg glükóz szirup
  • 100 g víz
  • 3 db zselatin lap
  • Díszítés
  • 20 dkg fehércsoki
  • ételfesték
  • ehető virágok

Elkészítés

     

    1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
    2. A csokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk, a tojásokat kihabosítjuk cukorral. A langyosra hűtött csokit hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Hozzáadjuk a sót és a pálinkát. A végén beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, finoman beleforgatjuk. Kivajazzuk és porcukorral meghintjük a sütőtálakat, megtöltjük és 8-9 perc alatt megsütjük.
    3. Felforraljuk a cukrot, a glükóz szirupot és a vizet. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kifacsart zselatin lapokat és a végén a mangót. A kész masszát habszifonba töltjük, beleengedjük a patront, alaposan felrázzuk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
    4. A fehércsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, ételfestékkel megszínezzük, majd buborékfóliára húzzuk ki, ahol hagyjuk megszilárdulni, így szép mintás csokidíszt kapunk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3/Ide süss!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin