Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Erika Epres-bazsalikomos és bostonkrémes fánkjai

MME MME
120 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 295 ml tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 tojás
  • 50 g cukor
  • 550 g kenyérliszt
  • 1 teáskanál só
  • 113 g vaj felolvasztva
  • 1 liter étolaj
  • A töltelékhez
  • Az eper-bazsalikom krémhez:
  • fél kg eper
  • 3 kanál cukor
  • 1 teáskanál pektin
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • A vaníliakrémhez:
  • 134 g cukor
  • 50g kukoricakeményítő
  • 3 tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 2 evőkanál vaj
  • A díszítéshez
  • 200 g fehér csokoládé
  • 200 g étcsokoládé
  • piros zsírban oldódó ételfesték, ami a csokit is színezi
  • liofilizált eper
  • fehér, rózsaszín és csokis szórócukrok

Elkészítés

  1. A langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 
  2. Az élesztős tejhez adjuk a tojást, a cukrot és az olvasztott vajat, és alaposan elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sóval.A nedves hozzávalókhoz két részben hozzáadjuk a lisztet, majd összegyúrjuk a tésztát.
  3. A tésztát meleg helyen fél órát pihentetjük.Ha a tészta a duplájára dagadt, ujjnyi vastagra gyúrjuk. Egy 7 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, majd a kisebb, 2 cm-es szaggatóval lyukakat szaggatunk a közepébe.Lefedjünk és 15 percig pihentetjük.
  4. Közben az olajat 180 fokra melegítjük.A fánkokat fél-fél percig mindkét oldalukon megsütjük.
  5. Miközben kelnek a fánkok elkészítjük a töltelékeket. A vaníliakrémhez a vanília magját kikaparjuk és hozzáadjuk a tejhez és tejszínhez. Felmelegítjük, de nem kell, hogy forrjon.
  6. A tojást, a keményítőt és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a meleg tejet, és visszarakjuk a tűzre, majd lassú tűzön addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik. 
  7. Levesszük a tűzről, átöntjük egy hideg edénybe és lefedjük fóliával, majdhűtőbe tesszük.
  8. Az epret megmossuk, felkockázzuk. A bazsalikomot felaprítjuk. Egy edényben, 2 evőkanál cukorral elkezdjük összemelegíteni az epret, majd amikor felforrt, hozzákeverjük az egy evőkanál cukorban elkevert pektint és néhány percig forraljuk, a végén beledobjuk a bazsalikomot.
  9. A kétféle csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A fehér csoki felét rózsaszíne színezzük.
  10. A megsült fánkokat az oldalukon kilyukasztjuk és betöltjük az epres és vaníliás krémekkel.
  11. A vaníliás fánkok tetejét étcsokiba mártjuk. Az epresek egy részét a fehér a másik részét a rózsaszín csokiba mártjuk. 

AZ IDE SÜSS! - AZ ORSZÁG NAGY CUKRÁSZVERSENYE ÖSSZES RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss