Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Diabetikus Rigó Jancsi szelet Anditól

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 5 db tojás
  • 5 ek kakaó
  • 9 kanál édesítőszer
  • 1/2 liter cukormentes növényi tejszín
  • 1 csomag zselatin expressz
  • 1 ek vaj
  • liszt
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük.
  2. Felverjük a tojások sárgáját. Az összes tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadunk 2 evőkanál kakaót, a felvert tojássárgáját és 4 kanál édesítőszert. Miután jól összekevertük, beleöntjük a kilisztezett tepsibe és 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Ha elkészült 30 percig pihentetjük, ez idő alatt elkészítjük a krémet.
  3. A krémhez keményre verjük a tejszínt, hozzáadunk 3 evőkanál kakaóport és 5 evőkanál édesítőszert.
  4. A megsült tésztát kettévágjuk és egyenletesen eloszlatjuk benne a krémet, majd a másik tésztát a tetejére tesszük.
  5. Felmelegítjük a csokoládét, majd az olvadt csokiból mintákat nyomunk egy sütőpapírra. Hagyjuk hogy megkössön, majd ezzel díszítjük a Rigó Jancsinkat.

Még több Ide süss! recept >>> 

DESSZERTCSODA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE IDE SÜSS! GERGŐTŐL: MÁLNÁS-KARDAMOMOS EKLER FÁNK >>> 

EZ A HAGYOMÁNYOS SÜTI A KEDVENCE AZ IDE SÜSS! VERSENYZŐJÉNEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss