Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Csokis-tonkababos kosárkák Ildikótól

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
24 adag
Hozzávalók
  • A tepsi előkészítéséhez:
  • vaj
  • liszt
  • A tésztához:
  • 5 dkg pekándió
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 ek cukor (csapott)
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé pasztilla
  • 5 dkg vaj
  • 1 késhegynyi őrölt tonkabab
  • A tálaláshoz:
  • 20 dkg friss málna

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazzuk, kilisztezzük a minimuffin-tepsi 24 mélyedését.
  2. A pekándiót egy kisebb, száraz serpenyőben mérsékelt lángon kevergetve illatosra pirítjuk, és ha kihűlt, finomra őröljük. Összekeverjük a liszttel és a sóval, aztán robotgéppel összedolgozzuk a puha vajat a cukorral és a tojással. Ezután a cukros-tojásos vajhoz hozzászórjuk a diós lisztet, és kézzel gyorsan tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát elosztjuk 24 egyenlő mérető gombócra, majd sorra kilapítjuk a tenyereink közt kb. 6 cm átmérőjű körlapokká. Belenyomkodjuk őket a minimuffin-tepsi mélyedéseibe, és 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.
  4. A tejszínt egy kisebb edényben felforraljuk, majd a pasztillákra önjük, és habverővel csomómentesre keverjük a vajjal együtt. Belekeverjük az őrölt tonkababot, és addig kevergetjük, amíg szobahőmérsékletű lesz, majd habzsákba töltjük.
  5. A kihűlt tészta-kosarakat óvatosan kiszedjük a tepsiből, és sütőpapíros tálcára tesszük. A habzsákból arányosan elosztjuk bennük a csokis krémet, majd betesszük mindet a hűtőbe legalább egy órára. Tálaláskor a tetejükre teszünk egy-két szem málnát.

    Íme a recept videón >>> 

    Még több Ide süss! recept >>> 

    IDE SÜSS! MÁLNÁS CROQUEMBOUCHE ILDIKÓTÓL >>> 

    ELÁRULTA AZ IDE SÜSS! VERSENYZŐJE, MELYIK ZSŰRITAGTÓL FÉLT LEGINKÁBB >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss