A linzertésztához a vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a sót, majd gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kettévesszük, az egyikből lesz a linzer, a másikból pedig az isler tésztája. A linzeréhez hozzáadjuk a levendulát és a citromhéjat, majd mindkét tésztát a hűtőbe tesszük pihenni. Ha visszaszilárdult bennük a vaj, vékonyra nyújtjuk a tésztákat, majd a kívánt formára szaggatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük a linzereket és az islereket.
A linzerhez elkészítjük a citromvajat. Ehhez a cukrot, a citrom kifacsart levét és lereszelt héját közepes lángon elkezdjük hevíteni, ameddig a cukor el nem olvad. Ezután beletekeverjük a hideg vízbe áztatott, majd kicsavart lapzselatint. A tojássárgáját felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a citromos keveréket. Átszűrjük egy finom szűrőn, hogy semmilyen darabka ne maradjon az elegyben. Ezután vízgőz fölött elkezdjük forralni. Állandóan kevergetve felmelegítjük, egészen addig, ameddig már be nem vonja a fakanalat a citromkrém (nem szabad hagyni, hogy felforrjon). Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a vajkockákat, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik a vaj. Hűtőben kihűtjük.
A csokikrémhez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat és a porcukrot. Csomómentesre dolgozzuk a krémet, majd hozzáforgatjuk a sajtkrémet és a kakaót. Egy kevés vízzel lazítjuk, majd hozzáadjuk a darabokra vágott pekándiót.
Az isler mártásához felolvasztjuk vízgőz fölött a csokoládét, majd hozzáadjuk a vajat és tejszínt.
Elkészítjük mellé a karamellszószt: a cukrot a vízzel elkezdjük hevíteni, amíg világosbarna karamellt nem kapunk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, a vaníliát és a sót. Alacsony lángon visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Ahogy elkezd kihűlni, egyre sűrűbb lesz.
A kisült linzertészta közepébe teszünk egy kis citromvajat és hozzáillesztünk egy másik linzert.
Az islerek közepébe nyomunk egy környi csokikrémet, majd a közepébe karamellt töltünk. Lezárjuk egy másik islerlappal, majd csokoládéba mártjuk és kevés pekándióval díszítjük.