Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ide Süss! Anita zongoratortája

default user icon

Hozzávalók

  • Első torta
  • A piskótához:
  • 9 db tojás
  • 27 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg holland kakaópor
  • 20 g sütőpor
  • Krémhez:
  • 50 dkg vaj
  • 50 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 15 dkg holland kakaópor
  • 2 db narancs
  • Bevonat:
  • 1,5 kg fehér tortaburkoló massza
  • étkezési keményítő (burkoló szóráshoz)
  • Második torta
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 24 dkg liszt
  • 10 g sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg krémmargarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 rúd vanília
  • 15 dkg erdei gyümölcs mix
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • Bevonat:
  • 0,5 kg fekete tortaburkoló massza
  • étkezési keményítő
  • Harmadik torta
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 10 g sütőpor
  • piros étel-gél festék
  • A krémhez:
  • 25 dkg krémmargarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2 db citrom (ízlés szerint)
  • Bevonat:
  • 0,5 kg fehér tortaburkoló massza
  • étkezési keményítő
  • Bevonáshoz:
  • 75 dkg krémmargarin
  • 75 dkg porcukor
  • Díszítés:
  • maradék vajkrém
  • piros gélfesték
  • arany cukorgyöngy
  • maradék fekete tortaburkoló
  • 7-8 db tortamerevítő rúd
  • 11-12 szál élő vörösrózsa

Elkészítés


    1. Elkészítjük a piskótát: A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, amikor ezzel kész vagyunk, óvatosan hozzákeverjük a  lisztet, a kakaóport és a  sütőport. Ebből 28cm-s tortakarikában 4db-ot sütünk 170 fokon, 10-15 percig.
    2. A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük. Amíg ez keveredik a gépben, addig megfőzzük a pudingot a tejből és 2 csomag csokis pudingporból. Megvárjuk, míg a puding teljesen kihűl és hozzákeverjük a már elkészített vajkrémhez. Fakanállal hozzákeverjük a kakaóport és a 2 db narancs héját és a levét. Az elkészült krémet 3 részre osztjuk és a kihűlt piskótákra rétegezzük. Míg a többi emelet elkészül, hűtőbe tesszük.
    3. A második tortához az első torta piskótájának leírása alapján készítjük el a piskótatésztát, csak itt nem kerül bele kakaópor. 24cm-s tortaformában 4 lapot sütünk 217 fokon, kb 10-15 percig.
    4. A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük. A pudingot a tejjel felfőzzük. Miután a pudingunk teljesen kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez és elkeverjük benne a kikapart vanília rúd belsejét. Az erdei gyümölcsöt és a cukorot sűrűre főzzük, majd a keményítőt egy pici vízzel csomómentesre keverjük és összefőzzük a gyümölcssziruppal.
    5. Az elkészült krémet 3 részre osztjuk és a kihűlt piskótákra rétegezzük. Minden réteg krém után megkenjük az elkészített, kihűlt gyümölcslekvárral. Ezt a tortát is hűtőbe tesszük.
    6. A harmadik tortánál a piskótát ugyanúgy készítjük el, mint az előző kettőnél, csak itt a piros gélfestékből annyit keverünk a piskótatésztához, hogy szép, élénk piros masszát kapjunk. 1 nagy lapot sütünk és 4 db 18-20 cm-es karikát kivágunk belőle.
    7. A krémhez a vajat és porcukrot itt is habosra keverjük és addig megfőzzük a pudingot a megszokott módon. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez. Ízlés szerint belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét. 3 részre osztjuk és rétegezzük a kihűlt piskótákra és a hűtőbe tesszük.
    8. A bevonathoz a vajat és a porcukrot habosra keverjük. Kiveszünk belőle egy kicsit a külső díszítéshez és a maradékkal körbekenjük a 3 torta oldalát és tetjét.
    9. Az első tortához a burkoló masszát jól meggyúrjuk, étkezési keményítőt szórunk alá (hogy ne ragadjon) és kinyújtjuk. Beburkoljuk vele a legnagyobb tortánkat. Visszarakjuk a hűtöbe.
    10. A második tortához a burkoló masszát az első tortához leírtak alapján kinyújtjuk és beburkoljuk vele a közepes tortánkat. Visszarakjuk a hűtőbe. A leesett fekete burkoló maradékát félretesszük a külső dekorációhoz.
    11. A harmadik tortánál is követjük az első két torta burkolási leírását.
    12. A merevítő rudak segítségével egymásra tesszük a 3 tortát. A maradék vajkrémet a piros gélfestékkel élénk pirosra szinezzük. Kettévesszük és az egyik felével stencil segítségével mintát húzunk az első torta oldalára.
    13. Vonalzó segítségével párna mintát nyomunk a második torta burkolatába és minden vonal találkozásához egy arany cukorgyöngyöt teszünk.
    14. A második tortánál leesett fekete tortaburkolót kinyújtjuk, kb 1,5 cm széles és 6-7 cm hosszú csíkokat vágunk ki és zongorbillentyű formájában a harmadik torta oldalára helyezzük.
    15. Végül a tortákat az illesztésnél körbenyomjuk a maradék piros vajkrémmel, a rózsák fejét egy pici szárral levágjuk, a szárat alufóliába csomagoljuk és úgy tűzzük a torta tetejére.

     

     

     

     

     

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin