Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide Süss! Anita számtortája

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához
  • 75 dkg vaj
  • 75 dkg porcukor
  • 2 db citrom
  • 12 db tojás
  • 6 tk sütőpor
  • 75 dkg liszt
  • A krémhez
  • 0,5 l tej
  • 25 g keményítő
  • 2 vaníliarúd
  • 0,5 l tejszín (35%)
  • 2 csomag zselatin fix
  • 0,5 kg málna (lehet fagyasztott)
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg porcukor
  • Díszítés
  • 10 dkg friss málna
  • 20 dkg friss eper
  • rózsaszín és fehér cukorgyöngy
  • árvácska rózsaszín-fehér (min. 10 virág)
  • rózsaszín ételfesték

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd egyesével a négy tojást. Miután beletettük a tojást, hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
  2. Amíg sül elkészítjük a krémet. A tejet és a krémport sűrűre keverjük, fellazítjuk a felvert tejszínnel és szükség esetén hozzákeverjük a zselatint. A málnából és cukorból lekvárt főzünk. A kisült, kihűlt piskótát kettévágjuk és sablon segítségével formára vágjuk. A kettévágott piskótát a lekvárral és a krémmel megtöltjük és a tetejét tetszés szerint díszítjük.



Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3/Ide Süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss