A 3 egész tojást a mandulaliszttel és a porcukorral habosra keverjük. Közben hozzá csurgatjuk az olvasztott vajat. Belekeverjük az átszitált lisztet. A 3 tojásfehérjét a kristálycukorral, egy csipet sóval habbá verjük. Óvatosan a masszába forgatjuk, és 175 fokon 10-12 percig sütjük a piskótát.
A kávésziruphoz a kávét a cukorral sziruppá főzzük.
Az étcsokis krémhez a tejszínt a vajjal és a cukorral felforraljuk, majd az olvasztott csokira öntjük.
A kávés krémhez tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá tesszük a kávét és krémmé főzzük. Ha kihűlt, a margarinnal kihabosítjuk.
20 dkg étcsoki pasztillát temperálunk és a félgömb alakú formákat kikenjük vele. Miután megszilárdult a csoki, kivesszük a formából, a lapokból kivágjuk a megfelelő méretet és a krémekkel belerétegezzük a félgömb formába, közben pedig megkenjük a kávésziruppal.
A félgömböt lefordítjuk, arany ételfestékkel díszítjük és díszítőcső és habzsák segítségével körbenyomjuk a maradék csokis krémmel. Temperált csokiból készült violinkulcsokkal díszítjük.