Az élesztőt 60 ml meleg vízben kevés cukorral felfutatjuk.
Dagasztógépbe szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, a tejet, a puha vajat, a tojásokat, a citromhéjat és a felfuttatott élesztővel alaposan összedagasztjuk. Meleg helyen kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a kétféle tölteléket. A vaníliás pudingot a 4 ek. cukorral a tejbe öntjük, kevergetve megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A málnát a cukorral felfőzzük, átpasszírozzuk és szükség esetén keményítővel besűrítjük.
Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk, pogácsszaggatóval vagy egy vizespohárral kiszaggatjuk, és bő, forró olajban mindkét oldalukat néhány perc alatt kisütjük.
A kihűlt fánkokat egy habzsák segítségével óvatosan betöltjük. A csokoládékat, egy-egy tálkában, a mikróban felolvasztjuk és a betöltött fánkokat tetszés szerint dekoráljuk.