Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Anita amerikai fánkjai

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt 60 ml meleg vízben kevés cukorral felfutatjuk.
  2. Dagasztógépbe szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, a tejet, a puha vajat, a tojásokat, a citromhéjat és a felfuttatott élesztővel alaposan összedagasztjuk. Meleg helyen kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, elkészítjük a kétféle tölteléket. A vaníliás pudingot a 4 ek. cukorral a tejbe öntjük, kevergetve megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A málnát a cukorral felfőzzük, átpasszírozzuk és szükség esetén keményítővel besűrítjük.
  4. Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk, pogácsszaggatóval vagy egy vizespohárral kiszaggatjuk, és bő, forró olajban mindkét oldalukat néhány perc alatt kisütjük.
  5. A kihűlt fánkokat egy habzsák segítségével óvatosan betöltjük. A csokoládékat, egy-egy tálkában, a mikróban felolvasztjuk és a betöltött fánkokat tetszés szerint dekoráljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat 3 / Ide süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss