Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Ákos epres-kókuszos tortája

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 50 dkg tejföl
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg nyírfacukor vagy kristálycukor
  • 1 dkg kakaópor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A kókuszkrémhez:
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 5 dl kókusztej
  • Az epres töltelékhez:
  • 30 dkg fagyasztott eper
  • 14 dkg cukor
  • 2 db lapzselatin
  • 10 dkg étcsokoládé
  • pár szem friss eper
  • A ganache-hoz:
  • 2 dl tejszín
  • 200 g tejcsokoládé pasztilla
  • A díszítéshez:
  • pár szem friss eper

Elkészítés

  1. Az epres krémhez leturmixoljuk az epret, majd egy tálban felmelegítjük a cukorral és a vízbe áztatott zselatinnal, és hagyjuk lehűlni.
  2. A tészta összetevőit sűrű tésztává keverjük, és 2 darab 1 centi vastag 16,5 cm átmérőjű korongot sütünk belőle, 180 fokon, 15 perc alatt.
  3. A kókuszos krémhez a kukoricakeményítőt feloldjuk egy kevés tejjel, a többi tejet felforraljuk. Ezután besűrítjük a keményítős résszel. Belekeverjük a nyírfacukrot és a kókuszreszeléket.
  4. Egy magasabb (4 cm magas), 16 cm-es tortakarikába helyezem a kisült tésztát és egy kisebb, feleakkora átmérőjű karikát helyezünk a tésztára, a forma közepébe. A két karika közötti gyűrűs részt betöltjük a kókuszos krémmel.
  5. Kivesszük a középső karikát, és beletöltjüka lyukba az epres krémet, majd lezárjuka másik lappal, aminek a közepét kiszúrjuk a kisebb formával. Levesszük a nagy, külső karikát is, és egy kis olvasztott csokival és friss eperrel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó és recept: Viasat 3 / Ide süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss