Elkészítés: A 1,5 dl olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Erre rátesszük a májat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Készre sütjük (nem szabad kiszárítani de süljön meg rendesen).
Közben elkészítjük a zselatint: 3 dl vízben feloldjuk. A megsült májat ledaráljuk vagy turmixoljuk, ezután hozzáöntjük az elkészített zselatint, a balzsamecetet és a libazsírt.
Egy jénai tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel, belesimítjuk a masszát, és a tetejét is befedjük szalonnával. A tálat vízzel töltött tepsibe állítjuk, és a sütőbe tesszük. 160-180 fokon megsütjük (kb. 40-50 perc, amíg a szalonna szép pirosra sül).
Ha kész, kivesszük, és kissé lesúlyozva, hideg helyen másnapig állni hagyjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre