Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Icus féle májpástétom

5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 1,5 dl olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Erre rátesszük a májat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Készre sütjük (nem szabad kiszárítani de süljön meg rendesen).

Közben elkészítjük a zselatint: 3 dl vízben feloldjuk. A megsült májat ledaráljuk vagy turmixoljuk, ezután hozzáöntjük az elkészített zselatint, a balzsamecetet és a libazsírt.

Egy jénai tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel, belesimítjuk a masszát, és a tetejét is befedjük szalonnával. A tálat vízzel töltött tepsibe állítjuk, és a sütőbe tesszük. 160-180 fokon megsütjük (kb. 40-50 perc, amíg a szalonna szép pirosra sül).

Ha kész, kivesszük, és kissé lesúlyozva, hideg helyen másnapig állni hagyjuk.

Megjegyzés

Elővettem egy régi barátunk (Icus) receptjét, mert akciós volt a hízott kacsamáj. No meg azért, mert régen csináltam, és már hiányzott az íze.
- Takcsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss