Ibolyakrém

Hozzávalók

  • 2 db babapiskóta
  • 15 dl sűrű zsíros tejszín
  • 15 cl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 db zselatinlap
  • 1/2 tk ibolyakivonat vagy sűrű szirup
  • 6 db kandirozott ibolya
  • 5 csepp vérnarancs
  • 10 db édes omlós vagy mézes süti a tálaláshoz.

Elkészítés

    1. A babapiskótákat széttörjük és kevés ibolyasziruppal összekeverve elosszuk 2 pohárban.
    2. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe kb. 5 percig.
    3. A tejszínt, tejet cukrot felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Amikor a cukor feloldódott levesszük a tűzről, hozzáadjuk az ibolyakivonatot, vagy az ibolyasziruppal színezzük, pár csepp vérnaranccsal ízesítjük.
    4. A zselatinlapokat vegyük ki a vízből, jól nyomjuk ki és keverjük a forró krémhez, amíg teljesen feloldódik.
    5. Osszuk szét a poharakban, aztán hűtőben dermesszük.
    6. Tálaláskor a tetejét díszítsük kandírozott ibolyával, vagy csokireszelékkel. Kekszet kináljunk hozzá. Tálalhatjuk úgy is, hogy csak a krém felét színezzük, így mutatósabb.

Megjegyzés

Kertünkben lévő, vagy tisztahelyről származó ibolyával készítsük. Az ibolya ehető virág. Fogyasztáskor érezzük a legjobban az illatát és ízét.

Dr.Gondek Károlyné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin