A babapiskótákat széttörjük és kevés ibolyasziruppal összekeverve elosszuk 2 pohárban.
A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe kb. 5 percig.
A tejszínt, tejet cukrot felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Amikor a cukor feloldódott levesszük a tűzről, hozzáadjuk az ibolyakivonatot, vagy az ibolyasziruppal színezzük, pár csepp vérnaranccsal ízesítjük.
A zselatinlapokat vegyük ki a vízből, jól nyomjuk ki és keverjük a forró krémhez, amíg teljesen feloldódik.
Osszuk szét a poharakban, aztán hűtőben dermesszük.
Tálaláskor a tetejét díszítsük kandírozott ibolyával, vagy csokireszelékkel. Kekszet kináljunk hozzá. Tálalhatjuk úgy is, hogy csak a krém felét színezzük, így mutatósabb.
Kertünkben lévő, vagy tisztahelyről származó ibolyával készítsük. Az ibolya ehető virág. Fogyasztáskor érezzük a legjobban az illatát és ízét. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!