Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ibolyakrém

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A babapiskótákat széttörjük és kevés ibolyasziruppal összekeverve elosszuk 2 pohárban.
  2. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe kb. 5 percig.
  3. A tejszínt, tejet cukrot felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Amikor a cukor feloldódott levesszük a tűzről, hozzáadjuk az ibolyakivonatot, vagy az ibolyasziruppal színezzük, pár csepp vérnaranccsal ízesítjük.
  4. A zselatinlapokat vegyük ki a vízből, jól nyomjuk ki és keverjük a forró krémhez, amíg teljesen feloldódik.
  5. Osszuk szét a poharakban, aztán hűtőben dermesszük.
  6. Tálaláskor a tetejét díszítsük kandírozott ibolyával, vagy csokireszelékkel. Kekszet kináljunk hozzá. Tálalhatjuk úgy is, hogy csak a krém felét színezzük, így mutatósabb.

Megjegyzés

Kertünkben lévő, vagy tisztahelyről származó ibolyával készítsük. Az ibolya ehető virág. Fogyasztáskor érezzük a legjobban az illatát és ízét. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss