Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ibolyás-mascarponés piskótatekercs

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg finomliszt (lehet 8 dkg finomlisz + 2 dkg mandulaliszt)
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ibolyaszörp vagy likőr (vagy mandulalikőr)
  • ibolyavirág

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, egészen fehéredésig, a tojásfehérjéből pedig kemény habot verünk. Amikor elkészültünk, és a liszt egy részét óvatosan a tojássárgájához adjuk, összedolgozzuk. A maradék habot és lisztet is
    hozzáadva - inkább csak átforgatva - vegyítjük össze, ügyelve arra, hogy liszt- vagy habfoltok ne legyenek benne.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, ujjnyi vastagra elsimítjuk a piskótatésztát. Előmelegített 180 °C-os sütőben pár perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve melegen és a papírral együtt 2-3 szor összegönygyöljük, majd a papírt eltávolítva és visszagönygyölve hűtjük ki, a tekercs formáját így megtartja.

    A mascarpone krémsajtot a vaníliás cukorral habverő spirállal közepesen felverjük, 2 adagban adjuk hozzá a tejszínt, amellyel együt kemény habot verünk. Ízesítjük a likőrrel, és belekeverjük a friss ibolyaszirmokat.

    A tekercset megtöltjük, majd bevonjuk a krémmel, és díszítjük ibolyával.

Megjegyzés

Más ehető virággal - pl. orgona, körömvirág, sarkantyúka, levendula stb. - is díszíthető.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin