Hűtős lángos

default user icon
8 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 5 kávéskanál só

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összegyúrom, vagy kenyérsütő gépben bedagasztom. Keleszteni nem kell, hanem egy éjszakára olajozott zacskóban a hűtőszekrénybe teszem.

    A lángost kiszaggatom, és forró olajban sütöm.

Megjegyzés

A tésztából mindig annyit veszek ki, amennyit megsütök, a többit visszateszem a hűtőbe, és így akár egy hétig is eláll.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

dorka28 4 évvel ezelőtt
Ha nyers tojás van benne, nem romlik meg egy hét alatt?
vandb 10 évvel ezelőtt
Szerintem ennek a receptnek a tökéletes változata van a recptek között "lusta lángos" címmel. Csak annyi a különbség, hogy 3 dkg élesztőt használ, úgyhogy biztosan nem kel túl, valamint nincs benne tojás. Nézegettem a lángos recepteket, szinte egyikben sincs tojás.
Nikol1984 10 évvel ezelőtt
Szerintem nagyon jó ez a recept,egyáltalán nem sok az 5 kk.só és egy kezdő is meg tudja csinálni mert semmi bonyolult nincs benne.
perleizsu 10 évvel ezelőtt
Sziasztok! A recepthez kis pohár tejfölt kell adni! A tejet nyugodtan bele lehet önteni egybe, nem lesz lágy a tészta. Ha friss élesztőt használtok, elég csak feloldani egy pici tejben, hogy ne legyen csomós, de nem kell felfuttatni, mert túlkelhet a tészta és élesztőízű lehet. A só pedig egyáltalán nem sok!!! Ez tapasztalat! Természetesen nem púpozott kanálról van szó. (És nálunk sincsen vérnyomásprobléma) A recept pedig igenis kezdőknek szól, hiszen nem kell mást csinálni, mint egy nagy tálba beleömleszteni az összes hozzávalót, és összegyúrni. Szerintem ez igen egyszerű!!!
LaLinea 11 évvel ezelőtt
Kifelejtettem, hogy 5 tk só az lehet, hogy sok. Én 1,5 tk-val (max. 2) teszek fél kiló liszthez, nincs is a családban magas vérnyomásos beteg :)))
LaLinea 11 évvel ezelőtt
Na igen, a szerző nem a kezdőket célozta :) A kenyérsütőgépes dagasztáshoz pl. nem kell felfuttatni az élesztőt, egyébként felfuttatnám (csipet cukorral). Viszont nem tenném bele egyszerre mind a fél liter tejet, csak a tejföl, tojás hozzáadása után fokozatosan, a tészta lágyságának függvényében. A sima kefires lángos tésztáját is lehet hűtőben tartani, és az nem is szívja meg magát olajjal, mint a sima meg a krumplis fajta.
gemabo 11 évvel ezelőtt
Szerintem kis pohár tejföl kell, mert az 5 dl tej mellé a nagy pohár sok lenn, túl lágy lenne a tészta. Az élesztőt jobb felfuttatni, mert akkor nem maradnak benne élesztő-csomók. A tejet a felfuttatáshoz az 5 dl-ből kellene elvenni. Ezeket csupán 40 év tapasztalatai alapján írom, de gondolom, hogy így lehet. pama
Gabcsó 11 évvel ezelőtt
Hahó! KIs tejföl, vagy nagy tejföl kell hozzá? Felfuttassam az élesztőt, vagy ne? Egyébként tök jó a recept, csak fontos információk hiányoznak belőle. Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin