Hűtős lángos

default user icon
8 3.4/5

Hozzávalók

 • Hozzávalók:
 • 1 kg liszt
 • 5 dl tej
 • 5 dkg élesztő
 • 1 egész tojás
 • 1 pohár tejföl
 • 5 kávéskanál só

Elkészítés

  Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összegyúrom, vagy kenyérsütő gépben bedagasztom. Keleszteni nem kell, hanem egy éjszakára olajozott zacskóban a hűtőszekrénybe teszem.

  A lángost kiszaggatom, és forró olajban sütöm.

Megjegyzés

A tésztából mindig annyit veszek ki, amennyit megsütök, a többit visszateszem a hűtőbe, és így akár egy hétig is eláll.

MME
 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Guzsvány-Hantos Dorottya 3 évvel ezelőtt
Ha nyers tojás van benne, nem romlik meg egy hét alatt?
Blank Mária 9 évvel ezelőtt
Szerintem ennek a receptnek a tökéletes változata van a recptek között "lusta lángos" címmel. Csak annyi a különbség, hogy 3 dkg élesztőt használ, úgyhogy biztosan nem kel túl, valamint nincs benne tojás. Nézegettem a lángos recepteket, szinte egyikben sincs tojás.
Pusztahelyiné Turánszky Nikolett 9 évvel ezelőtt
Szerintem nagyon jó ez a recept,egyáltalán nem sok az 5 kk.só és egy kezdő is meg tudja csinálni mert semmi bonyolult nincs benne.
Perleiné Hegedűs Zsuzsanna 9 évvel ezelőtt
Sziasztok! A recepthez kis pohár tejfölt kell adni! A tejet nyugodtan bele lehet önteni egybe, nem lesz lágy a tészta. Ha friss élesztőt használtok, elég csak feloldani egy pici tejben, hogy ne legyen csomós, de nem kell felfuttatni, mert túlkelhet a tészta és élesztőízű lehet. A só pedig egyáltalán nem sok!!! Ez tapasztalat! Természetesen nem púpozott kanálról van szó. (És nálunk sincsen vérnyomásprobléma) A recept pedig igenis kezdőknek szól, hiszen nem kell mást csinálni, mint egy nagy tálba beleömleszteni az összes hozzávalót, és összegyúrni. Szerintem ez igen egyszerű!!!
LaLinea 9 évvel ezelőtt
Kifelejtettem, hogy 5 tk só az lehet, hogy sok. Én 1,5 tk-val (max. 2) teszek fél kiló liszthez, nincs is a családban magas vérnyomásos beteg :)))
LaLinea 9 évvel ezelőtt
Na igen, a szerző nem a kezdőket célozta :) A kenyérsütőgépes dagasztáshoz pl. nem kell felfuttatni az élesztőt, egyébként felfuttatnám (csipet cukorral). Viszont nem tenném bele egyszerre mind a fél liter tejet, csak a tejföl, tojás hozzáadása után fokozatosan, a tészta lágyságának függvényében. A sima kefires lángos tésztáját is lehet hűtőben tartani, és az nem is szívja meg magát olajjal, mint a sima meg a krumplis fajta.
Galambos Anna 9 évvel ezelőtt
Szerintem kis pohár tejföl kell, mert az 5 dl tej mellé a nagy pohár sok lenn, túl lágy lenne a tészta. Az élesztőt jobb felfuttatni, mert akkor nem maradnak benne élesztő-csomók. A tejet a felfuttatáshoz az 5 dl-ből kellene elvenni. Ezeket csupán 40 év tapasztalatai alapján írom, de gondolom, hogy így lehet. pama
Harangozó Gabriella 9 évvel ezelőtt
Hahó! KIs tejföl, vagy nagy tejföl kell hozzá? Felfuttassam az élesztőt, vagy ne? Egyébként tök jó a recept, csak fontos információk hiányoznak belőle. Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin