Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, hagyjuk 20-30 percet kelni.
A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.
Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő, nem túl forró olajban kisütjük. Mindkét oldalát 1-2 epercig sütjük.
A lángosokat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajtot szórunk rá. A maradék tésztát kiolajozott zacskóban vagy dobozban a több napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.
Mikor kiveszed a hűtőből, olajos kézzel lecsípsz belőle olyan méretűt amilyet szeretnél, széthúzogatod /én folpackon vagy nejlon zacskón szoktam / és bő, forró olajban kisütöd.
biromonika73
Szia. Még egy kis pontosítást kérek, nem irtad le hogyan bánunk a tésztával amikor a hűtőből másnap kiveszem. Köszi elore is.
Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal erről a számára különleges szőnyegről.
William Morris nemcsak festőként és iparművészként tevékenykedett, novellái és versei is hozzátartoznak ahhoz az álomszerű világhoz, amit maga körül teremtett.
Hozzászólások