Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hűtős kefires lángos

2 5/5

Hozzávalók

  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 mk só
  • 2 db tojás
  • 3 dl kefir
  • 20 dkg sajt (trappista)
  • 45 dkg tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj

Elkészítés

    1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, hagyjuk 20-30 percet kelni.
    2. A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.
    3. Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő, nem túl forró olajban kisütjük. Mindkét oldalát 1-2 epercig sütjük.
    4. A lángosokat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajtot szórunk rá. A maradék tésztát kiolajozott zacskóban vagy dobozban a több napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.

    Lusta lángos >>> 

    Töltött lángos >>> 

    7+7 LÁNGOS RECEPT: VARIÁCIÓK ALAPTÉSZTÁRA, FELTÉTRE ÉS TÖLTELÉKRE! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kautz1009
Mikor kiveszed a hűtőből, olajos kézzel lecsípsz belőle olyan méretűt amilyet szeretnél, széthúzogatod /én folpackon vagy nejlon zacskón szoktam / és bő, forró olajban kisütöd.
biromonika73
Szia. Még egy kis pontosítást kérek, nem irtad le hogyan bánunk a tésztával amikor a hűtőből másnap kiveszem. Köszi elore is.

Hasonló Receptek

Magazin