Hűtős kefires lángos

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl kefir
  • 2 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • étolaj
  • 45 dkg tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, hagyjuk 20-30 percet kelni.

    A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.

    Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.

    A lángosokat megkentem fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajtot szórtam rá. A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban vagy dobozban a hűtőben több napig tárolhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kautz József 2 évvel ezelőtt
Mikor kiveszed a hűtőből, olajos kézzel lecsípsz belőle olyan méretűt amilyet szeretnél, széthúzogatod /én folpackon vagy nejlon zacskón szoktam / és bő, forró olajban kisütöd.
Biro Monika 2 évvel ezelőtt
Szia. Még egy kis pontosítást kérek, nem irtad le hogyan bánunk a tésztával amikor a hűtőből másnap kiveszem. Köszi elore is.

Hasonló Receptek

Magazin