Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Huszárgombóc

MME MME
3/5

Elkészítés

Elkészítés: A combot egészen apró kockákra vágjuk, majd az ételízesítős vízben a kuktában felteszzük főni. Amíg a hús fő, összeállítjuk a tésztát. A megfőtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük, majd beleütjük a 2 egész tojást, sózzuk, beleöntjük a vizet és annyi liszttel amennyit felvesz, addig gyúrjuk, amíg a kezünket elengedi. A készre főtt húst leszűrjük, a levét félretesszük, majd ha kihűlt a kész tésztából hússal a közepében, falatnyi gombócokat formálunk. Ezeket a gombócokat a félretett húslében megfőzzük, ha szükséges pótoljuk a vizet. Közben a Knorr Vadas Rafinéria alapokat tejföllel és mustárral elkészítjük és a leszűrt gombócokat nyakon öntjük vele. Tálaláskor tejföllel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek