Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Huszár gulyásleves

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg marhalábszár
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 10 dkg burgonya
  • 1 késhegynyi köménymag
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • ízlés szerint erős paprika
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kisebb kockákra vágjuk (amekkorára pörköltkészítéskor szoktuk), a kolbászt felkarikázzuk. A szalonnát, hagymát paprikát, paradicsomot apró kockákra vágjuk, a burgonyát megtisztítjuk és azt is felkockázzuk.

    A zsírban a szalonnát kicsit megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot. Megdinszteljük, azután egy kis víz hozzáadásával tovább pároljuk, és így jó sűrű szaftot kapunk. A sűrű szaftba beletesszük a húst és a fűszereket, kicsit pároljuk, végül felengedjük vízzel.

    A húst félig puhára főzzük, ekkor beletesszük a kolbászkarikákat, és együtt főzzük tovább. Amikor a hús és a kolbász majdnem puha, hozzáadjuk a
    burgonyát is. (Esetleg csipetke tésztát is belefőzhetünk.)

    Összefőzzük és tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Tegnap kaptam kicsontozott marhalábszárat, ezért ma ezt főzőm és bár nehéz megállni, de köztudott, hogy jó ha pihen egy napot, szóval ez csak holnapra kerül az asztalra. Jó kis leves téli hóesésben és érdemes néha lábszárból készíteni, nagyon jó ízű lesz!

Hasonló Receptek

Magazin