Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsvéti vendégváró

default user icon

Hozzávalók

  • A vendégváróhoz:
  • 15 dkg gépsonka
  • 5 db főtt tojás
  • 3 db csemege savanyú uborka
  • 1 db lilahagyma
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 nagy doboz majonéz
  • 2 dl víz
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 csomag háztartási zselatin
  • A csibékhez:
  • 6 db főtt tojás
  • 1/2 db tömlős natúr krémsajt
  • bors
  • borsó
  • paprika

Elkészítés

    1. A sonkát, a főtt tojást, a csemege uborkát és a lilahagymát felkockázzuk. A tejföl t elkeverjük a majonézzel, és belekeverjük az összeaprított alapanyagokat.
    2. A vizet felforraljuk a húsleveskockával. Ha felforrt, hozzáadjuk a zselatint. Még melegen összekeverjük a tojásos keverékkel, majd tortaformába simítjuk, és kihűtjük.
    3. A tojást keményre főzzük, és kihűtjük. Félbevágjuk, a sárgáját félretesszük, a tojások szélét becakkozzuk. A tojássárgáját kikeverjük a krémsajttal, a sóval és a borssal, majd golyót formázva visszatesszük a tojásba. A kiscsibék szemét kirakjuk borsból, a csőrét paprikából formázzuk. Ezzel díszítjük a vendégváró tetejét.

      Hidegtálak >>> 

      Még több húsvéti vendégváró >>> 

      Majonézes receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin