Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti töltött csirkecomb friss salátával

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 db csirkecomb
  • 4 db tojás
  • 15 dkg sonka
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 dl tej
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csokor medvehagyma
  • A salátához:
  • 1/2 csomag angol zeller
  • 1/2 csomag újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db cékla
  • 1 csokor piros retek
  • balzsamecet
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és tetszésünk szerint feldaraboljuk. A tojásokból 3 darabot megfőzünk.

2 fej hagymát, a kolozsvári szalonnát és a medvehagymát apróra vágjuk, A főtt tojásokat és a sonkát felkockázzuk.. A rozskenyeret tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sonkát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Pár percet pirítjuk, majd beletesszük a medvehagymát. 4-5 percet dinszteljük, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, 1 nyers tojást és a kockára vágott főtt tojást.

A combokon fellazítjuk a bőrt, és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük a cikkekre vágott vöröshagymával együtt, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk.

Kevés vizet teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit, és 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

A salátához a zöldségeket összekeverjük, sózzuk, balzsamecetet és olívaolajat csepegtetünk rá. A combokat a salátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss