Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsvéti tojástorta II.

default user icon
8 4/5
Húsvéti tojástorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 tojás
  • 24 dkg kevert liszt (finom és fogós)
  • 20 dkg porcukor átszitálva
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5-6 dkg olvasztott, de nem meleg vaj
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4-5 evőkanál (ízlés szerint) porcukor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 25-30 dkg vaj
  • A ragasztáshoz:
  • 1 tojásfehérje, villával egy kicsit összekeverve
  • A bevonáshoz:
  • kb. 70 dkg kétszeres marcipán (magam készítettem interneten talált leírások alapján, de nagyon macerás, egyszerűbb megvenni)
  • ételfesték (legjobb a paszta állagú, de ha port veszel, csinálj belőle kevés vízzel vagy alkohollal jó sűrű pasztát, úgy gyúrd bele a marcipánba, és óvatos legyél vele, mert nagyon kevés kell belőle)
  • cukormáz sárga festékkel megfestve (jó sűrű legyen)

Elkészítés

    Elkészítés: A főzött csokikrémhez a pudingport a cukorral összekeverem, simára keverem 3 dl tejjel, besűrítem, hozzáadom a csokit, addig keverem, amíg elolvad a csoki. Időnként megkevergetem, amikor kihűlt, elektromos habverővel a szobahőmérsékletű vajjal habosra keverem. Félreteszem a hűtőbe.

    Gáztepsiben vékpny piskótalapot sütök, hagyom hűlni, majd kistányér nagyságú köröket vágok belőle. A kerek lapokat megkenem rumos oldattal, összerakom a lapokat a csokikrémmel, a tetejét nem kell krémezni. Rummal vagy rumos oldattal átkenem. Beteszem a hűtőbe, és legalább 2 órán át hagyom hűlni, hogy a torta jól megdermedjen és könnyebben lehessen faragni.

    Ha kellőképpen kihűlt, éles késsel tojás alakúra formázom, megkenem krémmel vékonyan. Visszateszem a hűtőbe megint két órára. A megdermedt tortát vizes kézzel áthúzom, és beburkolom marcipánnal. Tetszés és főként ízlés szerint díszítem. A díszeket tojásfehérjével ragasztom a burkolathoz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Cunika6
Osztom az előző véleményt :) Nagyon szép, de elég macerás! Egyébként a főzött csokikrémet hogy gondolod? Az étcsoki egy részét megolvasztom?
1017mini
Nekem is nagyon tetszik a tortád, de én nem merek ennyi babrába bele vágni.
fanibaba
Szia! Én is sok helyen böngésztem a neten, meg a szakácskönyveim között. Sjánlom ía www.tortaimado.hu weboldalt, ott a receptek betürendben megjegyzésnél a marcipánra kattintva sok változatot találsz - én így készítettem. Ledarálom a hámozott mandulát (egy-két szem keserű mandulával) nagyon finomra és a tésztanyújtón 4-5-ször áthengerelem. Ekkor lemérem és az egy egységnyi áthengerelt mandulához két egységnyi többször átszitált porcukrot(cukorlisztet) veszek. A cukor feléből szirupot főzök, belekeverem a mandulát, jól összekeverem és hozzáadom a cukor másik felét. Jó alaposan összegyúrom, hogy jó sima massza legyen belőle. Ha nagyon kemény, egy pár csepp rózsavízet hozzá lehet adni és azzal gyúrni, de ne sokat, ne legyen lágy. Pihentetem egy napot, utána fel lehet dolgozni. Én beleestem abba a hiába, hogy sokat csináltam és a színekbőlk is sokat. Ez hiba volt. Elég megcsinálni az alapmasszát és csak annyit megszínezni belőle, amennyit felhasználsz. A festékhez a festéket szinte cseppenként kell hozzáadni. Én pszta állagú ételfestéket használtam és ha csak kicsi mennyiséget szándékozol megszínezni, a fogpiszkáló ehgyét mártsd bele a festékbe és úgy add a masszához. Remélem, hogy sikerül - én nagyon megszenvedtem vele, de az eredmény megérte.
angeldec
Gyönyörű és biztosan isteni is. Majd megcsinálom-jövőre. Viszont szeretném elkérni a marcipán receptjét, mert eddig kb 10 félét találtam. Hátha a tiéd a legjobb.
angeldec
Gyönyörű és biztosan isteni is. Majd megcsinálom-jövőre. Viszont szeretném elkérni a marcipán receptjét, mert eddig kb 10 félét találtam. Hátha a tiéd a legjobb.
fanibaba
Ha bárkinek gondja van a recepttel, kérem, jelezze. Elképzelhető, hogy minden igyekezetem és a Szerkesztő észrevétele mellett sem minden világos. Én csak scináltam, csináltam és ez lett belőle. A virágdíszeket el lehet készíteni pár nappal korábban is.
maria.m
Csatlakozom az előttem szólóhoz! A türelem virágos tortát teremt ! :-) Gyönyörű, és én is csak gratulálni tudok!!!!
gmara
Ez gyönyörű - de én nem mernék belevágni. Mindenesetre biztosan nagyon finom is, gratulálok:)

Hasonló Receptek

Magazin