Keress receptre vagy hozzávalóra

Húsvéti tojás torta gluténmentesen

default user icon

Hozzávalók

  • Kakaós piskóta 2x kell megsütni:
  • 6 db tojás
  • 90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
  • 100 g rizsliszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • Krém:5 dl tej
  • 7 ek rizsdara
  • 4 tk vaníliaaroma
  • folyékony édesítőszer (ízlés szerint)
  • 20 dkg margarin
  • Krém 2: 4dl tej
  • 20 g puncs pudingpor
  • 50 g rizsdara
  • folyékony édesítőszer (ízlés szerint)
  • 20 dkg margarin
  • 1 tk rumaroma
  • Fondant:20 dkg habcukor
  • kb. 30-35 dkg átszitált porcukor
  • margarin
  • ételszínezék

Elkészítés

    1. A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet és összeforgatjuk. A nagyméretű gáztepsibe sütőpapírt teszünk és beletesszük a keveréket.160-170 fokon megsütjük.
    2. Ha kihűlt 4 darab tojásformát vágunk ki úgy ,hogy mindegyik 1 cm-rel kisebb legyen az előzőnél. A tejet,az aromát és az édesítőt felforraljuk.Majd beleöntjük a rizsdarát és besűrítjük.Ha teljesen kihűlt belekeverjük a kihabosított margarint. A pudingport kevés tejjel kikeverjük.Majd feltesszük a tejet melegedni és mindent hozzákeverünk. Pár percig lassú tűzön főzzük,majd nagy lángon kevergetve besűrítjük. Ha teljesen kihűlt belekeverjük a kihabosított margarint.
    3. A piskótákat felváltva megkenjük a kétféle krémmel és kívűlről is bevonjuk a fehér színűvel. A habcukrot magas, margarinnal kikent jénaiba tesszük és a mikróban felolvasztjuk. Néha átkeverve margarinos kanállal.Ha felolvadt, beledolgozunk 25 dkg porcukrot,margarinos kézzel.Ha már nem ragad, tetszés szerint lehet színezni, porcukros deszkán nyújtani, különböző formákat készíthetünk belőle.
    4. Fehér színű fondantot porcukros deszkán kinyújtunk, ezzel fedjük be a tortát, majd tetszés szerint díszítjük.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

X

Nem ez a legjobb Húsvéti tojás torta gluténmentesen recept?


Magazin