Húsvéti tárkonyos-tejszínes sonkaraguleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db kisebb csirkemell
  • 25 dkg sonka
  • 2 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 1 db kisebb zeller
  • 10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 2 ek morzsolt tárkony
  • 2 db leveskocka
  • 4-5 ek olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

    1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, szárazra törölt, majd kockára vágott csirkemellet és a feldarabolt sonkát. Ha kifehéredett a hús, felengedjük vízzel.
    2. Belerakjuk a levesbe a felkarikázott sárgarépát, a felkockázott krumplit és zellert, majd a borsót is. A levest tárkonnyal, sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, és beledobjuk a leveskockát is.
    3. Közepes lángon főzzük. Mikor már minden megpuhult, felöntjük a tejszínnel és utánaízesítjük, ha kell, és további 1-2 percig főzzük, majd forrón tálaljuk. Friss kenyeret kínálhatunk hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin