Elkészítés: A 4 tojás sárgáját kikeverjük (robotgéppel) a 13 dkg margarinnal, belereszeljük az alaposan megmosott citromhéjat, belecsavarjuk fél citrom levét, majd hozzáadjuk a 25 dkg porcukrot, az egészet habosra keverjük. Adunk még hozzá 2 evőkanál rumot + ízlés szerint rumaromát is, és az 1 dl tejben elkevert sütőport. Belekeverjük a 28 dkg lisztet és egy maréknyi, alaposan megmosott mazsolát. Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. A tészta 1/3 részét különválasztjuk, belekeverjük óvatosan a kakaót. Egy kikent, gondosan kilisztezett csőrös kuglófformába felváltva beletesszük a tésztát: először a sárga masszát, majd a barnát felváltva, amíg el nem fogy. Forró sütőbe toljuk, féltakarékon sütjük (villanysütő 175 fok, 45-50 perc).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre