Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsvéti szűzérmék

default user icon
2 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/2 kg szűzpecsenye
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg reszelt sajt
  • bors
  • oregano

Elkészítés

    Elkészítés: A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalukat olajon hirtelen megpirítjuk. Egy tepsit vajjal vagy olajjal kikenünk, majd a hússzeleteket belerakjuk. A húsokra egyenként rárakjuk a szeletekre vágott gombát és a felaprított sonkát. Ezután sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük és végül reszelt sajttal a tetejüket meghintjük. A tepsit alufóliával letekarjuk és a sütőbe tesszük. Kb. 1/2 óra múlva a fóliát eltávolítjuk és még 10 percikg közepes lángon sütjük. Köretként párolt zöldséget vagy sült burgonyát ajánlok.

Megjegyzés

Kostoljátok meg! A családom és a barátaim szerint finom. Hidegen is kitűnő. Hidegtálakhoz is ajánlom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kotelesilona
Mivel ráteszed a gombát és a sajtot, valamint alufóliával lefeded - nem sok a fél óra, nem fog kiszáradni.
seeadler
A szüzerme nagyon puha hus. Nem szarad ki, ha egy 1/2 oraig van a sütöben es elötte is mar röviden megsütöttük???Raadasul vekonyra is van szeletelve? Üdvözlettel Jutka

Hasonló Receptek

Magazin