Keress receptre vagy hozzávalóra

Lenyűgöznéd a locsolókat? 2 káprázatos sütemény húsvétra

Ha húsvétkor szeretnénk a sonka-tojás-torma mellett különleges süteménnyel is kedveskedni a családtagoknak vagy ismerősöknek, érdemes a Food Network tévécsatornán hamarosan induló Anna Olson: Sütés c. sorozatából inspirálódni. A világhírű cukrász ugyanis olyan recepteket oszt meg a nézőkkel, amelyek elkészítéshez nem kell mesterszakácsnak lennünk, bár a lelkesedés és a sütés iránti szenvedély segítségünkre lehet.

Anna Olson neve bizonyára nem ismeretlen az olvasók számára, műsorait mát láthatták más csatornákon, és talán valamelyik angol nyelvű szakácskönyve is járt már a sütni szeretők kezében. A híres cukrász a Szlovákiából a Tengerentúlra kivándorló nagymamájától leste el az első konyhai technikákat, és miatta kedvencei máig a kelet-európai ételek. Gyermekkorában gyakran készítettek ilyeneket, így lopták be a szívébe magukat többek közt a rétesek és a mákos sütemények.

A cukrász olyan fiatalnak néz ki most is, hogy nem is gondolnánk, húsz év szakmai tapasztalat áll mögött. Mindig is imádott főzni, de eleinte ez nem volt több egy hobbinál. Politológiai és szociológiai tanulmányai után néhány évig egy bankban dolgozott, az ebédszünetek alatt a környékbeli piacokat járta, alapanyagok és ötletek után kutatva a vacsorapartijaihoz. A kedvtelésből azonban végül karrier lett: kulináris művészetet tanult, majd a 90-es évek közepén a kanadai Ontario államban kapott munkát cukrászként. Hét évet dolgozott itt, ami nemcsak szakmai elismerést hozott, hanem boldog házasságot is: itt ismerte meg férjét, Michael Olson szakácsot. Abban a szerencsés helyzetbe vannak, hogy bármelyikük készíti a vacsorát, az mindenképp isteni lesz! Általában az fog hozzá, aki előbb ér haza, a másik beáll mellé kuktának, és hagyja párja elképzelését megvalósulni. Kölcsönösen motiválják egymást, noha Michael inkább a húsokra és halakra specializálódott. Anna és férjé közösen indították el az Olson Recipe Generator okostelefonos alkalmazást, amely nagyon sikeres lett.

A cukrász az elmúlt évtizedben több éttermet is nyitott Kanadában, de ma már egyikben sincs részesedése, elsősorban a tévéműsoraira és szakácskönyveire koncentrál. Azt mondja, szerinte nincsen különbség a TV-ben szereplő és a képernyőn kívüli Anna Olson között. Akár egy stúdióban, akár a házuk konyhájában főz vagy süt, a szervezettség, a precizitás és a maximális odafigyelés jellemzi.

A Food Network nézői erről maguk is meggyőződhetnek, ha március 22-én kedden 16:00-kor a csatornára kapcsolnak, majd nyomon követik a „csodacukrászt” az „Anna Olson:Sütés” sorozatban hétköznaponként 10:00-kor vagy 17:00-kor áprilisban és májusban. Briós, fánk, rétes, kuglóf, gyümölcs- és csokitorta, mind terítékre kerül, hogy a nézők elleshessék a sütés tudományát, és lenyűgözhessék családtagjaikat, ismerőseiket.

A műsorban is látható receptek közül kettőt, amelyek remek húsvéti desszertek lehetnek, ezúton mi megosztunk:

Citromos-habos pite >>> 
Kétrétegű almás pite >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Magazin