Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsvéti sonkás lepény

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • zsír a tepsi kenéséhez
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg reszelt sajt a szóráshoz
  • 40 dkg főtt sonka (darálva)
  • 2 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Először a tésztát készítjük el. A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órára hideg helyre tesszük.

    Egy közepes méretű tepsit jól kikenünk zsírral. A tésztából 2 apot nyújtunk, az egyikkel kibéleljük a tepsit.

    Elkészítjük a tölteléket: a darált főtt sonkát a tejföl lel összekeverjük. Ha túl sűrű, lehet még tejföl t hozzáadni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük. A tölteléket a tepsiben lévő tészta lapra rásimítjuk. A másik tészta lappal befedjük.

    Forró sütőbe helyezzük és megsütjük. Amikor már majdnem megsült, a tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. Csak annyi időre tesszük vissza a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tésztára.

    Langyosan felszeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin