Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti sonkás batyu ruccolás burgonyaöntettel és padlizsánkrémmel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A padlizsánkrémhez:
  • 2 db padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 csipet só
  • 1/2 teáskanál cayenne-i bors
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 dl víz
  • A rukkolás burgonyaöntethez:
  • 1,5 kg burgonya
  • 10 dkg tea vaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl tej
  • 2 nagy marék rukkola
  • köménymag
  • A sonkás batyuhoz:
  • 50 dkg leveles tészta
  • 40 dkg sonka
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 szelet sajt
  • tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánkrémmel kezdem, hiszen annak időre van szüksége, hogy ki tudjon hűlni. A padlizsánokat megtisztítom, felkockázom, és fokhagymás olívaolajon enyhén megpirítom, megszórom cayenne-i borssal és sóval, 1/2 dl vízzel felöntöm, és puhára párolom. Mielőtt levenném a tűzről, hozzáadom a maradék aprított fokhagymát, majd pár percig hagyom őket együtt főni.

Miután kihűlt belekeverem a majonézt és a cukrot, majd botmixer segítségével pürésítem, üvegtálkába kanalazom.

A meghámozott, felkockázott burgonyát enyhén sós vízben a köménymaggal puhára főzöm, majd a vizet leöntve róla elkeverem a teavajjal és a tejjel. Botmixerrel a rukkolát fokozatosan hozzáadva szósz állagúvá dolgozom, amíg enyhe zöld színt kap.

A leveles tésztát kinyújtom, 5 egyenlő téglalapra vágom. A felszeletelt sonkát a sajttal és a lilahagymával a tésztalapokra helyezem, majd batyukat formázok. A tetejüket tojássárgájával megkenem, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg ropogós barna színt nem kapnak.

Díszítésként salátalevelet, olívaolajat, paradicsomot és rozmaringot használtam.

Megjegyzés

Az étel kellemes húsvéti vacsoraként tálalható. - WonderWoman

Ezek is érdekelhetnek