Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A húsvéti sonka főzése: így lesz tökéletes, vajpuha és omlós

A húsvéti sonka az ünnepi asztal dísze. Megmutatjuk videón, hogyan készül a vajpuha, omlós füstölt, kötözött sonka házi tormával és húsvéti kaláccsal.

A tökéletes húsvéti reggeli kellékei: a húsvéti sonka, a húsvéti kalács, a házi torma, a főtt tojás, és a friss zöldségek, mint zöld hagyma, paradicsom, paprika. Mészáros Balázs séf most megmutatja, hogyan készíthetjük el, és hogyan lesz tökéletes és páratlanul finom az ünnepi asztal legfontosabb kelléke, a sonka!

Így főzzük a húsvéti sonkát

Fontos, hogy ne főtt sonkát vásároljunk, hanem érlelt, füstölt, kötözött sonkát. Előző nap áztassuk be, másnap pedig annyi órán át főzzük, ahány kilós a sonka. Balázs javaslata szerint, ha nincs időnk beáztatni a húst, akkor több vízben és kétszer olyan hosszú ideig kell főzni a húsvéti sonkát, amit aztán a levében hagyjuk kihűlni. Hihetetlenül puha és omlós lesz a végeredmény.

A Tojást a sonka főzőlevében főzzük meg

Extra tipp, hogy húsvét reggel a tojásokat a sonka főzőlevében főzzük meg, így lesznek ugyanis szuperzamatosak. Forró vízben 4-5 percig főzzük a tojásokat. Aki keményebben szereti, rátehet még 1-2 percet a főzési időre.

A húsvéti sonka ízét, zamatát a torma hozza ki. Balázs, az ecetes, házilag készített torma receptjét és elkészítését is megosztja velünk. Nem nagy munka, de annál inkább megéri, mert sokkal finomabb, mint a boltokba kapható üveges változatok.

Így lesz tökéletes a húsvéti reggeli

S vajon, mi hiányzik még a húsvéti asztalról? Természetesen a húsvéti kalács. A Mindmegette.hu receptjei közül az idei ünnepekre a foszlós és ízében páratlan sós fonott kalácsot javasoljuk. Íme, tehát minden fontos információ, hogy tökéletes lehessen a húsvéti reggeli.

húsvéti sonka házi tormával receptjét is megosztjuk veletek. Végül pedig kattintsatok a videóra, nézzétek meg, kövessétek Balázs szakértő útmutatását, és készítsétek el a sonkát, a tojást és házi tormát a látottak és a javaslatok szerint. Boldog és szeretetteljes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

A húsvéti sonka és az ecetes torma hozzávalói

A sonkához:

  • 75 dkg füstölt, kötözött sonka
  • 3 babérlevél
  • 5 szem feketebors

Az ecetes tormához:

  • 1 tormagyökér
  • 3 ek almaecet
  • 1 ek barnacukor
  • csipet só
  • fél dl víz

Nézd meg ezeket a videókat is, próbáld ki a húsvéti recepteket:

Ezek is érdekelhetnek

Friss