Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti sárgatúró

MME MME
7 4.2/5
75 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A húsvéti sárga túró elkészítéséhez a tejet feltesszük melegedni a sóval, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral.
  2. A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak annyira keverjük össze, hogy a sárgájuk kifakadjon.
  3. A lehető legóvatosabban hozzáöntjük a tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején.
  4. Ekkor beleszedjük egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és néhány órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetjük belőle a tejsavót. Miután lecsepegett, hűtőbe tesszük pár órára, tálalásig.
  5. A sárga túrót tálaláskor szeletekre vágva kínáljuk főtt sonka, kolbász és a húsvéti kalács mellé.

Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti sárgatúró

 


Ajánljuk még:

Megjegyzés

Ez a különlegesség hagyományosan a húsvét egyik elmaradhatatlan étele. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss