Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsvéti sárga túró

default user icon
7 4.2/5

Hozzávalók

  • 2 liter tej
  • 1 csipet só
  • 10 ek cukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja (elhagyható)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 db tojás

Elkészítés

    1. A tejet feltesszük melegedni a sóval, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. 
    2. A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak annyira keverjük össze, hogy a sárgájuk kifakadjon, majd hozzáöntjük a tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején.
    3. Ekkor beleszedjük egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és néhány órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetjük belőle a tejsavót. Miután lecsepegett, hűtőbe tesszük pár órára, tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.

      Még több húsvéti finomság >>> 

      Húsvéti receptek >>> 

Megjegyzés

Ez az édesség hagyományosan a húsvét egyik - nálunk - nélkülözhetetlen hozzávalója.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Gombocska75
Hasonlo etelt az anyosomtol tanultam, aki Miskolcon elt, es O is az anyosatol tanulta, aki szinten Borsodban elte le az eletet, de naluk SZIRKAkent vonult be a husveti repertoarba. A kulonbseg csak annyi, hogy naluk egy gramm cukrot, vagy barmilyen mas edes hozzavalot sem tartalmaz, csak sot es orolt fekete borsot, a tej, a tojas mennyisege viszont ua. A husveti menunek maig elengedhetetlen resze ez a vegtelenul egyszeru etel! Ha valamikor a csaladunkba kerul egy fozocskezesre fogekony menyecske, en is megtanitom Neki. :)
Ica04
Közel 20 éve készítem én is a sárgatúrót, anyósomtól tanultam. Ők is és én is cukorral és fahéjjal készítem. A család és én is ugy szeretjük, ha kicsit inkább édesebb, és a fahéj is érződik. Teljesen ízlés dolga, attól még jó lehet mindegyik fajta. Izlése és vidéke változtatja.
kincszsu
Ezt Szabolcsban és aki onnan származik, azok készítik és eszik. Édesanyám és anyósom onnan jöttek Budapestre, de minden húsvétkor volt sárgatúró. Mazsolával-cukorral, de de nem édesen. pont ahogy kell. Én imádom!
roan00
Nem értem, miért gond, ha valaki másként szereti! Az én nagymamám a Tokaj-hegyalján - micsoda galádság - mazsola nélkül, egy kevés fahéjjal csinálta. A páromé pedig még annál is több cukorral, mint amennyi a receptben szerepel, mert az unokák úgy szerették. Na most jól leteremteném mindkettőt, ha még megtehetném. :) Én egyesítem a kettőt: cukorral, fahéjjal...épp a konyhában csöpög az idei adag. A recept szuper, alakítsa mindenki a saját szájízére!
Kismacs01
Én minden évben csinálok sárgatúrót, de az NEM édesség! Kidejezetten sonkához kínálják! Pontosan a semleges íze miatt finom a sonkához! Nekem egyáltalán nem illik bele a sok cukor és mazsola! De ez persze csak az én véleményem...
liszizsuzsika
Egy kedves kolléganőm mesélt egyszer róla, hogy náluk a sárga túró húsvétkor elmaradhatatlan volt az ünnepi sonka mellé. Végre tudom, hogy készül. Köszi!
Tündér80
Végre valaki:) Nagyon örülök hogy feltetted ezt a receptet, mert sajnos nem sokan ismerik. De aki igen, az tudja, hogy soha nem hagyná ki az életéből. Én Hajdú-Biharban lakom, de itt sem sokan ismerik. A receptet a nagyitól tanultam, így a mi családunk rendszeresn fogyasztja. Mindenkinek ajánlani tudom!!!

Hasonló Receptek

Magazin