Húsvéti sárga túró

default user icon
7 4.2/5
Húsvéti sárga túró

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 liter tej
  • 20 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 5 dkg mazsola (elhagygható)
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 gézdarab vagy konyharuha

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütöm egy tálba, és éppen csak annyira keverem össze,
    hogy a sárgájuk kifakadjon, majd hozzáöntöm a tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, addig főzöm, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején. Ekkor beleszedem egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetem belőle a tejsavót. Miután lecsepegett, hűtőbe teszem tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a
    kalács mellé.

Megjegyzés

Ez az édesség hagyományosan a Húsvét egyik - nálunk - nélkülözhetetlen hozzávalója.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gombos Krisztina 3 évvel ezelőtt
Hasonlo etelt az anyosomtol tanultam, aki Miskolcon elt, es O is az anyosatol tanulta, aki szinten Borsodban elte le az eletet, de naluk SZIRKAkent vonult be a husveti repertoarba. A kulonbseg csak annyi, hogy naluk egy gramm cukrot, vagy barmilyen mas edes hozzavalot sem tartalmaz, csak sot es orolt fekete borsot, a tej, a tojas mennyisege viszont ua. A husveti menunek maig elengedhetetlen resze ez a vegtelenul egyszeru etel! Ha valamikor a csaladunkba kerul egy fozocskezesre fogekony menyecske, en is megtanitom Neki. :)
Fáraó 5 évvel ezelőtt
Közel 20 éve készítem én is a sárgatúrót, anyósomtól tanultam. Ők is és én is cukorral és fahéjjal készítem. A család és én is ugy szeretjük, ha kicsit inkább édesebb, és a fahéj is érződik. Teljesen ízlés dolga, attól még jó lehet mindegyik fajta. Izlése és vidéke változtatja.
Malomsokiné Kincs Zsuzsanna 5 évvel ezelőtt
Ezt Szabolcsban és aki onnan származik, azok készítik és eszik. Édesanyám és anyósom onnan jöttek Budapestre, de minden húsvétkor volt sárgatúró. Mazsolával-cukorral, de de nem édesen. pont ahogy kell. Én imádom!
Fehér Róbert 6 évvel ezelőtt
Nem értem, miért gond, ha valaki másként szereti! Az én nagymamám a Tokaj-hegyalján - micsoda galádság - mazsola nélkül, egy kevés fahéjjal csinálta. A páromé pedig még annál is több cukorral, mint amennyi a receptben szerepel, mert az unokák úgy szerették. Na most jól leteremteném mindkettőt, ha még megtehetném. :) Én egyesítem a kettőt: cukorral, fahéjjal...épp a konyhában csöpög az idei adag. A recept szuper, alakítsa mindenki a saját szájízére!
Gallov Andrea 6 évvel ezelőtt
Én minden évben csinálok sárgatúrót, de az NEM édesség! Kidejezetten sonkához kínálják! Pontosan a semleges íze miatt finom a sonkához! Nekem egyáltalán nem illik bele a sok cukor és mazsola! De ez persze csak az én véleményem...
liszizsuzsika 7 évvel ezelőtt
Egy kedves kolléganőm mesélt egyszer róla, hogy náluk a sárga túró húsvétkor elmaradhatatlan volt az ünnepi sonka mellé. Végre tudom, hogy készül. Köszi!
Tóth Anita 7 évvel ezelőtt
Végre valaki:) Nagyon örülök hogy feltetted ezt a receptet, mert sajnos nem sokan ismerik. De aki igen, az tudja, hogy soha nem hagyná ki az életéből. Én Hajdú-Biharban lakom, de itt sem sokan ismerik. A receptet a nagyitól tanultam, így a mi családunk rendszeresn fogyasztja. Mindenkinek ajánlani tudom!!!

Hasonló Receptek

Magazin