Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárga túró húsvétra

MME MME
120 perc
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat egyenként egy nagyobb tálba tesszük, és lazán összekeverjük. (Nem kell kihabosítani!)
  2. A tejet tegyük egy nagyobb fazékba öntjük, és egy csipet sóval, cukorral, mazsolával, reszelt citromhéjjal, és vaníliás cukorral felmelgítjük.
  3. A tojásokat a tejhez öntjük, és lassú tűzön, óvatosan, de folyamatosan kevergetve, addig főzzük,míg a tejsavó kicsapódik. (Ez kb. 40-45 perc, alacsony hőfokon).
  4. Ha már túrós állagú, egy szűrőbe fektetett, tiszta konyharuhába merjük. Kb. fél órán át hagyjuk, hogy lecsurogjon a felesleges nedvesség, és kihűljön a sárga túrónk.
  5. Ha már langyos, szorosan összecsavarjuk a textilt, és a kezünkkel préselünk rajta egyet. 3-4 órára hűvös helyre akasztva teljesen kihűtjük, és hagyjuk, hogy kicsöpögjön belőle a tejsavó. Ha lecsepegett fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
  6. A textilből kibontva ujjnyi vastagra szeleteljük, és a húsvéti asztalra tálaljuk, a sonka és a kalács mellé fogyasztjuk.

Húsvéti sárga túró >>> 

Még több recept húsvétra >>> 

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Recept és styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss