Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti saláta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A retkeket mutatósra kidekoráljuk. Először egy kis gúla alakot kimetszünk a közepükből felül, és azután könnyebb lesz cakkosra metszegetni. Óvatosan, csak a kés hegyével dolgozzunk. Minden retek közepébe nyomunk egy kis majonézes tormát.
A megmaradt retektörmeléket aztán félretesszük a salátához.

A főtt tojásokat melegen megtisztítjuk, és annyi ételfestékes hideg vízbe tesszük, amennyi ellepi. Hagyjuk 1/2 órát állni. Majd a paradicsomból készítünk csőröket és tarajokat.

Egy peremes tányérba pár szelet zöldsalátát elrendezünk, és ráhalmozzuk a salátát, majd körberakjuk a kidíszített retkekkel, és a közepére ültetünk 4 tojásból elkészített kiscsirkét. A tojások aljából vágunk egy szeletet, hogy ültetni tudjuk a pipit.

A salátát a maradékok felhasználásával készítjük el. Apróra vágjuk a tojást, a paradicsomot, a zöldsalátát, és hozzáadjuk a retekdarabkákat is, majd egy kis majonézzel vagy salátaöntettel átkeverjük.

Megjegyzés

Ha nagyobb tányérra tesszük, akkor vékony sonkaszeletekkel körberakhatjuk, ebben az esetben 2-3 főtt tojással többet készítsünk. Majd azokat hosszanti irányban, oválisra felszeletelve a sonkaszeletekre tehetünk, hogy mutatós legyen. - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss