Húsvéti rózsakoszorú

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 cs élesztő
  • 5 ek olaj
  • 1 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 65 dkg liszt
  • 1/2 tk só
  • A töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 1 cs eper ízű puding
  • 5 ek kókuszreszelék
  • A kenéshez:
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. Egy tálban 1 dl meleg tejhez 1 ek cukrot adunk, majd hozzá tesszók az élesztőt, hogy felfusson (kb. 5 perc).
    2. Hozzáadjuk az olajat, 1 tojást, 1 tojásfehérjét, sót, lisztet, és alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk, majd hagyjuk kelni kb 40 percig.
    3. Eközben elkészítjük a tölteléket: egy edénybe 4 dl tejet 5 evőkanál cukorral felforraljuk, közben egy habverővel elkeverünk 1 dl tejet, 1csomag eper pudinggal és ezt hozzá adjuk a forralt tejehez.
    4. Tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor hozzá adunk 5 evőkanál kókuszreszeléket. Hagyjuk kihűlni.
    5. Amikor a tészta már megkelt, 3 részre osztjuk. Mindhárom részt téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a lehűtött pudinggal és feltekerjük, mint a bejglit.
    6. Három hosszú rudat kapunk, amit beszórunk kevés liszttel, majd összecsavarjuk a három rudat.
    7. Tegyük vajjal kikent sütő formába, kenjük le olvasztott vajjal, és hagyjuk állni 30 percig.
    8. Keverjük össze az 1 db tojás sárgáját, 1 evőkanál olajjal majd kenjük le vele a koszorút. Előmelegített sütőben 170 fokon 35-40 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin