Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a sárgákhoz adom a cukrot, a vizet, az olajat és 2 kanál cukrot, habosra keverem. A tojások fehérjét 4 kanál cukorral habbá verem, és a sárga masszával összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, finoman összekeverem.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma oldalát kivajazom, az aljára sütőpapírt teszek, és a tésztát belesimítom. 170 fokon lassan sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, mikor van kész.
A sziruphoz a cukrot felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Egyet forralok rajta, és máris leveszem a tűzről, kettéöntöm, az egyikbe rumot és színezéket teszek, a másikat simán hagyom.
A kihűlt tortát 3 egyenlő részre vágom, a középső lapot csíkokra vágom. Az alsó lapot visszateszem a tortaformába lekvárral vékonyan megkenem, illetve a másik lapot is, amit majd a végén ráfordítok. A csíkokra vágott középső tortalap darabkáit felváltva a színes és színtelen szirupba forgatom, és a kapcsos formában lévő lekváros lapra szorosan egymás mellé teszem. A tetejére a másik lapot ráfordítom úgy, hogy a lekváros rész legyen lefelé. Hűtőbe teszem 1 órát pihenni.
Közben a pudingot a tejjel és a cukorral felfőzöm, kihűtöm. A hideg pudinghoz keverem a felvert tejszínhabot, és a tortát ezzel a krémmel bevonom. Az oldalát darált dióval körben meghintem, a tetejére a maradék pudingos krémből habzsákból habrózsákat nyomok, marcipántojással díszítem.