Elkészítés: Előző nap a fokhagymát meghámozzuk, nagyon apró darabokra vágjuk, majd hozzáadunk őrölt feketeborsot, sót, és ezzel is még tovább aprítjuk. A szalonnát 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A pulykacombokba mélyedéseket vágunk, beletesszük a szalonnát és a borsos fokhagymát. Letakart edényben hűtőben hagyjuk ízesedni legalább 1 éjszakát.
Másnap a befűszerezett combokat egy nagyobb tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olajjal és 2-3 dl száraz fehérborral, lefedjük fóliával, és betesszük a sütőbe. Szép lassan hagyjuk, hogy a borban átpárolódjon és megízesedjen a hús, majd ha ez megtörtént, levesszük a fóliát, és szép pirosra, ropogósra sütjük.
Köretnek rizibizit és őszibarackbefőttet kínálhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre