Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti pudingos kocka

45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 darab tojás
  • 8 ek porcukor
  • 2 ek étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 6 ek finomliszt
  • Krémhez:
  • 2 csomag pudingpor ( puncs vagy tutti-frutti ízű)
  • 8 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • színes kókuszreszelék
  • cukor- vagy marcipán tojások

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjéket a cukorral habosra keverjük (kb. 6-8 perc gépi habverővel). Hozzáadjuk az étolajat, a tojások sárgáját, a sót, majd végül a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet óvatosan hozzákeverjük úgy, hogy habos maradjon.
  2. Egy mély tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben körül-belül 20-25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a tészta kihűtjük, majd lapjában ketté vágjuk.
  3. A krémhez a pudingporokat a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük, és lehűtjük.
  4. Közben a vajat a cukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük.
  5. A piskóta alsó részét egy tálcára helyezzük, a krém 2/3-át rákenjük, majd rátesszük a felső lapot. A felvert tejszínt hozzákeverjük az 1/3-ad pudingkrémhez, majd a sütemény tetejére kenjük.
  6. Megszórjuk színes kókuszreszelékkel és a tojásokkal díszítjük. Hűtőbe tesszük, jól lehűtjük. Kockákra vágva tálaljuk.

CSOKOLÁDÉ PUDINGOS KALÁCS>>> 

ALMÁS-PUDINGOS SÜTI>>> 

EGYSZERŰ PUDINGOS-TÚRÓS CSIGA>>> 

Megjegyzés

Húsvétra ajánlom ez a pudingos süteményt, amit bátran kínálhatunk a locsolóknak! - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss