A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjéket a cukorral habosra keverjük (kb. 6-8 perc gépi habverővel). Hozzáadjuk az étolajat, a tojások sárgáját, a sót, majd végül a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet óvatosan hozzákeverjük úgy, hogy habos maradjon.
Egy mély tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben körül-belül 20-25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a tészta kihűtjük, majd lapjában ketté vágjuk.
A krémhez a pudingporokat a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük, és lehűtjük.
Közben a vajat a cukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük.
A piskóta alsó részét egy tálcára helyezzük, a krém 2/3-át rákenjük, majd rátesszük a felső lapot. A felvert tejszínt hozzákeverjük az 1/3-ad pudingkrémhez, majd a sütemény tetejére kenjük.
Megszórjuk színes kókuszreszelékkel és a tojásokkal díszítjük. Hűtőbe tesszük, jól lehűtjük. Kockákra vágva tálaljuk.