Húsvéti omlós nyuszis keksz

default user icon

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • Mázhoz:
  • 40 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • Különböző színű ételfesték

Elkészítés

    1. Egy nagy tálban a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a citrom héját, és az egész tésztát összedolgozzuk.Fóliába csomagolva, a hűtőben, fél órát pihentetjük.
    2. A tésztát 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, és nyuszi formára kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, és 180 foka előmelegített sütőben, 5-7 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
    3.  A porcukrot a tojásfehérjével jól elkeverjük, és a krémet több részre osztjuk, külön-külön megszínezzük, és a kekszre kenjük. Hűvös helyen hagyjuk a mázat megszáradni.


Megjegyzés

Természetesen más formára is lehet szaggatni :)

Kiss Boglárka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek