Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti nyulacskás aprósütemény

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A hozzávalókat, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vajat, a tejfölt és a tojást jól összegyúrjuk, majd a tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Előkészítünk egy nyuszi és egy liba szaggatót, s a tészta felét az egyikkel, a tészta felét pedig a másik szaggatóval kiszaggatjuk.
  2. Ha az összes tésztát kiszaggattuk, akkor a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott állatkákat. Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük a tésztákat, s a libák szemét tökmagból rakjuk ki, a nyuszik szemét pedig napraforgóból. Ezután pedig az állatok testére szórunk lenmagot és szezámmagot.
  3. Ezután berakjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, s kb. 18-20 percet sütjük közepes hőfokon. Ez sütő függő. Van, amelyik sütőben pár perccel hamarább megsül, megbarnul. Ha kezd színesedni, akkor elkészültünk.
  4. Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük az állatkákat. Nem kell hűtőbe rakni, s nem kell zárt edénybe se rakni. Csak simán tányéron is eláll pár hétig és nagyon porhanyós marad, nem keményszik meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss