Húsvéti narancsos-túrótorta

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • zöld, piros, sárga ételfesték
  • Krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 narancs héja
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • Díszítéshez:
  • 20 dkg fondant
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • zöld, sárga ételfesték
  • marcipán virágok
  • csokitojások

Elkészítés

    1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, majd előbb a tojások sárgáját, utána pedig  a szódabikarbónával elkevert lisztet finoman beleforgatjuk.
    2. A piskótát három egyenlő részre osztjuk: az egyiket piros, a másikat zöld, a harmadikat pedig sárga ételfestékkel színezzük. 18 cm átmérőjű tortaformába, majd mindhármat külön-külön 180 fokon 15 percig sütjük.
    3. A pudingporból, a tejből és a cukorból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni, majd elkeverjük 10 dkg vajjal, a narancshéjjal, a vanília aromával és a túróval.
    4. Összeállítjuk a tortát: tányérra helyezzük a piros piskótát, megkenjük a túrós krémmel, majd a narancsot meghámozzuk darabokra vágjuk, és a felét rászórjuk a krémre. Ráhelyezzük a sárga piskótát, megkenjük krémmel, és rászórjuk a maradék narancsot. Végül a zöld piskótával lezárjuk.
    5. A fondantot akkorára nyújtjuk, hogy betakarja a tortát. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponet, és a kapott krém 1/3-át narancssárgára, 2/3-át pedig zöldre festjük. A tortánkat befedjük a fondanttal, az oldalára laposfejű habkinyomóval répákat rajzolunk, majd vékonyfejű kinyomóval a répáknak levelet, a torta tetejére fészket nyomunk. Marcipánvirágokkal és csokitojásokkal díszítjük.

Megjegyzés

Saját recept alapján készült, igazi kis húsvéti vendégváró tortácska! :) Mindenki elképed, ha meglátja, az ízéről ne is beszéljünk..:)

Kovács Noémi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin