Húsvéti majonézes saláta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 35 dkg krumpli (tisztítva mérve)
  • 10 dkg alma (hámozva mérve)
  • citromlé
  • bors
  • 6 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
  • 20 gr zselatin (nem tortazselé!)
  • 5 db tojás
  • A díszítéshez:
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • salátalevelek

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. A zöldségkeveréket és a krumplit sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk 1 citrom levével.

    A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen! A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

    2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

    A formákat vagy őzgerincet kibéleljük fóliával. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a keménytojásokat. Befedjük a maradék salátával, ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta.

    Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha 1 éjszakát tud dermedni. Tálaláskor salátalevelekre borítjuk a salátát, lehúzzuk a fóliát, petrezselyemmel és kaliforniával díszítjük.

Megjegyzés

Gyümölcstorta-formába és 1 tálba töltöttem ki az anyagot, fóliával bélelve. Ez egy őzgerincformára való mennyiség.

Vass Lászlóné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek